Person-to-Person Transfer

ViaCloud Person-to-Person Transfer is een eenvoudig, verantwoord alternatief waarmee werknemers onder elkaar snel en veilig bestanden kunnen overbrengen, één op één of binnen een groep. ViaCloud Person-to-Person Transfer biedt een oplossing voor een groeiend probleem: werknemers die gevoelige bedrijfsinformatie delen via de verkeerde wegen, zoals persoonlijke e-mail of filesharingwebsites.

Omdat vertrouwelijke en gevoelige bedrijfsinformatie steeds vaker elektronisch wordt uitgewisseld, is het belangrijk om oplossingen op enterprise-niveau te hebben die dat op een vertrouwde, veilige en handige manier mogelijk maken. ViaCloud Person-to-Person Transfer komt aan precies deze behoefte tegemoet.

Bij veel bedrijven groeit de interesse in de mogelijkheden van de cloud. De ViaCloud oplossingen biedt een bedrijf uitgebreide functies voor bestandsoverdracht, bijvoorbeeld tussen systemen, binnen groepen of één-op-één, in combinatie met het voordeel van een makkelijke, veilige in-house clouddienst.

Delen van informatie

Uit recent onderzoek blijkt dat de ICT-sector te kampen heeft met een groeiend probleem: werknemers die hun bedrijf onnodig risico laten lopen door gevoelige bedrijfsinformatie te delen via onveilige wegen. Uit de enquête blijkt dat 84% van de ondervraagde werknemers gevoelige informatie als onbeveiligde e-mailattachments verstuurt. 50% van hen verstuurt daarnaast bedrijfsmaterialen via de persoonlijke e-mail. Het gevolg hiervan is een gebrek aan transparantie en controle voor de ICT, terwijl het bedrijf wordt blootgesteld aan grote veiligheids- en compliance-risico’s.

ViaCloud Person-to-Person Transfer is hierop de oplossing: een eenvoudig bruikbaar, verantwoord alternatief waarmee werknemers vertrouwelijke of gevoelige informatie kunnen delen. In deze tool is het gebruiksgemak en de snelheid waar werknemers behoefte aan hebben verenigd met de zichtbaarheid, controle en veiligheid die nodig is om organisatie en bedrijfsgegevens veilig te stellen.

Met ViaCloud Person-to-Person Transfer kunnen zowel kleine bedrijven als grote ondernemingen:

  • Profiteren van veilige één-op-één communicatie via een betrouwbare standalone oplossing om bestanden te delen
  • Gemakkelijk (zeer) grote bestanden delen met werknemers, partners en groepen
  • Veilig en eenvoudig versleutelde bestanden en berichten naar anderen sturen met de webbrowser of Outlook
  • Nieuwe gebruikers snel en gemakkelijk zichzelf laten registreren of guest user-toegang geven
  • In een handomdraai opdrachten voor bestandsoverdracht instellen en automatiseren met ICT-rechten en -toegang

Uitgebreide e-mail beveiliging biedt de meeste opties voor veilig bestandsoverdracht:

Microsoft Outlook-gebruikers hebben nu de keuze om gevoelige e-mail berichten en bijlagen te beschermen met ViaCloud Person-to-Person:

  • ViaCloud EBP verwijdert en verplaatst een attachment, terwijl het onderwerp, tekst en link naar de attachment worden verzonden met behulp van Outlook
  • Voor gevoelige e-mails, kan zowel de attachment als de inhoud van het bericht worden verwijderd en veilig worden verplaatst met behulp van ViaCloud EBP
  • Vergelijkbare flexibiliteit wordt aangeboden aan gebruikers welke gegevens verzenden via het  webinterface

Er zijn duidelijke trends zichtbaar op het gebied van bestandsdeling bij bedrijven. Als eerste is er het aanzienlijke veiligheidsrisico dat wordt veroorzaakt door werknemers die onveilig en via persoonlijke wegen bestanden delen,” zegt Ben Huang, principal research analyst bij Gartner. “Daarnaast zijn ICT-afdelingen op zoek naar cloudoplossingen op enterprise-niveau, zowel om te kunnen reageren op het risico van onverantwoord bestanden delen als om aan de eisen van beheerde bestandsoverdracht te voldoen.”